keskiviikko, 24 lokakuu 2018

Expak kiittää - LOGY aamiainen 24.10.

 

Helsingin Musiikkitalolla järjestettiin 24.10. LOGY-Etelän aamukahvitilaisuus, jossa aamiaisen lisäksi nautittiin Expakin Tommi Hyyrysen ja Leanwaren Janne Viinikkalan mainioista esityksistä.

Aamu alkoi LOGY ry:n Joanna Luukkosen esittelyllä, josta suoraan päästiin Jannen ja Tommin johdattelemana aiheeseen logistiikan megatrendit. Tommi Hyyrynen jatkoi alustuksen jälkeen omalla osuudellaan Materiaalivirtojen ohjaus ja optimointi. Tommin mukaan tiedon hyödyntämisen keinoja, kuten tekoäly, on turha pelätä. Ne pitää asettaa oikeaan asemaan tukiälyksi päätöksentekoon. Rohkeasti tekemällä ja koneiden tuottamaan tietoon luottamalla työ helpottuu ja tulokset paranevat. Expakin osuus sisälsi myös VILPE Oy:n ja Airam Electricin asiakascaset ja kehitystyön tulokset. 

Logistiikkajohtaja Anna Gustafsson oli paikalla kertomassa Airamin logistiikan muutoksesta. Heillä kehitystyö on tuottanut hyviä tuloksia. Esimerkiksi menekkituotteiden saatavuus ja myynti on kasvanut ja saman aikaisesti varaston arvo ja saapuvien konttien määrä laskenut. Tommin ja Annan jälkeen Janne Viinikkala esitteli Leanwaren näkemystä sisälogistiikan perusongelmista osuudessaan Kilpailukykyinen tehokas varasto. Janne selvitti WMS (Warehouse Management System) ratkaisuja Varustelekan ja Ponssen asiakasesimerkkien avulla. 

Aamun esityksen päättyivät keskusteluosuuteen, jossa yleisöltä tuli hienoja kokemusperäisiä kysymyksiä ja palautetta kaikkia kohdanneista tutuista haasteista. Yhtä mieltä oltiin yleisössäkin, ettei pelkkä ERP ei enää riitä tämän päivän asiakasvaatimuksiin ja ketterään toimitusketjun hallintaan.

Expak kiittää LOGY ry:tä tilaisuuden organisoinnista sekä Musiikkitaloa hienoista puitteista ja maittavasta kattauksesta. Ja kiitämme erityisesti kaikkia paikalla olijoita antoisasta aamusta.

 

Tilaisuuden esitykset PDF-tiedostoina alla olevista linkeistä

Maailma muuttuu, megatrendit jotka pitää huomioida – Janne Viinikkala ja Tommi Hyyrynen

Materiaalivirtojen ohjaus ja optimointi – Tommi Hyyrynen

Muu materiaali on saatavilla LOGY:n kautta.