maanantai, 29 lokakuu 2018

Expak kiittää - LOGY aamiainen 26.10.

 

26.10. Hamburger Börssissä oli LOGY-Varsinais-Suomen  aamukahvitilaisuus, jossa aamiaisen lisäksi nautittiin Expakin Tommi Hyyrysen ja Leanwaren Janne Viinikkalan ajankohtaisista esityksistä.

Aamu alkoi LOGY Varsinais-Suomen Petri Hällforsin alustuksella, jonka jälkeen Janne ja Tommi johdattivat aamun aiheisiin megatrendeihin ja logistiikan muutokseen. Sen jälkeen Tommi Hyyrysen esitys, Materiaalivirtojen ohjaus ja optimointi, keskittyi hankinnan ja logistiikan tiedon hyödyntämiseen ja onnistumisen edellytyksiin. Tommin mukaan tiedon hyödyntämistä eri keinoja on turha pelätä. Ne pitää asettaa oikeaan asemaan päätöksenteon tueksi. Rohkeasti kokeilemalla ja koneiden tuottamaan tietoon luottamalla tulokset paranevat. Mikä parasta, hyvin toteutettuna ne helpottavat työtä ja tuovat kustannussäästöjä.

Aamussa esiteltiin VILPE Oy:n ja Airam Electricin Oy Ab:n Expak-asiakascaset ja kehitystyön tulokset. Vilpellä Expak-yhteistyö on parantanut menekin ennustettavuutta tuotannon suunnittelussa ja varaston ohjausarvojen määritys on automatisoitu. Työvälineiden ja toimintamallien kehityksellä tuotteiden toimitusvarmuus on aiempaa parempi ja varaston toimitusvarmuus on noussut. Myös Airamilla kehitystyö on tuottanut hyviä tuloksia. Esimerkiksi menekkituotteiden saatavuus ja myynti ovat kasvaneet ja saman aikaisesti varaston arvo ja saapuvien konttien määrä on laskenut. Asiakascasejen jälkeen Janne Viinikkala esitteli Leanwaren näkemystä sisälogistiikan haasteista ja ratkaisuvaihtoehdoista osuudessaan Kilpailukykyinen tehokas varasto. Janne selvitti WMS (Warehouse Management System) ratkaisuja Varustelekan ja Ponssen asiakasesimerkkien avulla. 

Aamun esitys päättyi keskusteluosuuteen, jossa yleisöltä tuli hyviä kysymyksiä ja palautetta tämän päivän logistiikan haasteista. Yhtä mieltä oltiin yleisössäkin, ettei pelkkä ERP ei enää riitä tämän päivän asiakasvaatimuksiin, toimitusketjun hallintaan ja sisälogistiikan ohjaukseen.

Expak kiittää LOGY ry:tä tilaisuuden organisoinnista, Hamburger Börsiä maittavasta kattauksesta ja erityisesti kaikkia paikalla olijoita antoisasta aamusta.

 

Tilaisuuden esitykset PDF-tiedostoina alla olevista linkeistä

Alustus / Materiaalivirtojen ohjaus ja optimointi – Janne Viinikkala ja Tommi Hyyrynen (alustus) / Tommi Hyyrynen

Muu materiaali on saatavilla LOGY:n kautta.