Digitaalinen toimitusketjun hallinta

Blogi

Yhteenveto Expak-käyttäjäpäivästä 2017

perjantai, 22 syyskuu 2017 / Tommi Hyyrynen

Tämänvuotisen Expak-käyttäjäpäivän teemoina olivat tietojohtaminen ja toimitusketjun hallinta. Tapahtuma keräsi Sörnäisten Kellohalliin lähes 70 vierasta, yli 50 eri yrityksestä. Päivän puheenvuorot käsittelivät muutosta, joka ravistelee liiketoimintoja, tietojärjestelmiä ja yhtä lailla ihmisen roolia työntekijänä.

Henkka Hyppösen keynote-puheenvuoron aihe Ihmiset ja koneet kuulosti aluksi hyvinkin futuristiselta. Tarkemmin mietittynä työnjako ihmisten ja koneiden välillä on kuitenkin jo täydessä vauhdissa. Hyppösen mukaan muutos tapahtuu tiedostettua nopeammin ja paljon luultua suurempana. Hänen näkemys on, että teknologia tuo tehoja, mutta vanhat käytännöt ja uskomukset jarruttavat kehitystä.

Expakin asiakascaset Airam ja Hyvinvoinnin Tavaratalo osoittivat tiedon hyödyntämisen kiistattomat edut. Airamilla on puolessa vuodessa varaston arvo alentunut yli 4 miljoonaa euroa (-35%). Hyvinvoinnin Tavaratalolla Expak on auttanut ymmärtämään ja tehostamaan sekä omaa että tavarantoimittajien liiketoimintaa. 

 

 

Kuvia tapahtumasta: Case Airam, Anna Gustafsson sekä Leanware Oy:n Janne Viinikkala

Asiantuntijapuheenvuorossaan Innoman Oy:n Henri Fagerholm esitti digitaalisten ratkaisujen olevan vain osa suurempaa kokonaisuutta. Niiden avulla tarjotaan ihmisille enemmän tietoa, jonka avulla työskentely helpottuu ja voidaan saavuttaa parempia tuloksia.

Päivän toisessa asiantuntijapuheenvuorossa Janne Viinikkala Leanware Oy:ltä avasi syitä muutokseen ja koki muun muassa kuluttajien kasvaneiden laatuvaatimusten pakottaneen yrityksiä tehostamaan prosessejaan. Suureksi kysymykseksi nousi myös ihmisen rooli tässä uudessa asetelmassa.

Kuten Hyppönen totesi, eksponentiaalisesti kasvavaa datamassaa on täysin turha yrittää suodattaa ihmisvoimin, sillä koneet tekevät työn nopeammin, paremmin ja tarkemmin. Hyppönen kiteyttääkin ihmisen roolin tulevaisuudessa kolmeen tehtävään, joita ovat luova ongelmaratkaisu, kriittinen ajattelu ja sosiaalinen älykkyys.

Päivän puheenvuorojen ja keskustelujen pohjalta voidaan tehdä ainakin yksi johtopäätös. Muutos ei tule hidastumaan ja mukana pysyvät vain ne yritykset, jotka pystyvät haastamaan vanhat käytännöt ja kehittämään prosessejaan, joissa ihmiset ja koneet tekevät saumatonta yhteistyötä.

Kiitos vielä kaikille Käyttäjäpäivään 2017 osallistuneille. Tapahtuman esityksiin löydät tapahtuman kiitossivulta.

 

Tommi Hyyrynen

Tommi Hyyrynen

Toimitusjohtaja, KTM
tommi.hyyrynen(at)expak.fi
040 525 4211
LinkedIn

Jätä kommentti

Ota yhteyttä

Keskustellaan lisää kehitystarpeista ja ratkaisuvaihtoehdoista.

puh. +358 40 7533 320 tai myynti(at)expak.fi

Täytä tietosi alla tai kysy lisää chatissa, sivun oikea alalaita. Vastaamme yhteydenottoosi mahdollisimman pian.

Oletko huomannut, että löydät meidät myös sosiaalisen median kanavista?

Seuraa meitä Facebookissa, LinkedInissä, Twitterissä, Ite wikissä ja YouTubessa.

Kuulet ensimmäisten joukossa ajankohtaisia uutisia ja positiivisia päivityksiä, meistä ja asiakkaistamme!