Digitaalinen toimitusketjun hallinta

Blogi

Tiedosta tarve - tarpeista tieto

maanantai, 12 kesäkuu 2017 / Tommi Hyyrynen

Tiedon jakaminen toimitusketjussa tehostaa toimintaa ja mahdollistaa ennakoinnin.  Se tuo kustannussäästöjä ja parantaa asiakastyytyväisyyttä. Tietoa jakava yritys on haluttu kumppani tämän päivän moniportaisissa toimitusketjuissa.

Odottamattomiin muutoksiin reagointi aiheuttaa monille yrityksille päänvaivaa. Tietoa yritysten välillä ei jaeta tarpeeksi. Jakelu nähdään ehkä liian haastavana tai luottamuksellisen tiedon menettämistä pelätään. Tiedonvaihdossa on ehdottomasti parannettavaa.

Toimivat tietovirrat sujuvoittavat tavaravirtoja. Mitä enemmän tietoa jaetaan, sitä nopeammin tavara liikkuu. Tiedon jakamisesta koituvat hyödyt ovat yhteisiä ja ne ulottuvat aina asiakkaalle asti.

Seuraavien kolmen kohdan avulla tiedon virtaaminen toimitusketjussa tehostuu.

Automatisoi tiedon kerääminen

Ennen kuin tietoa voidaan sujuvasti jakaa, sen keräämisen tulee olla helppoa. Toimitusketjuun liittyvää tietoa kertyy väistämättä. Tieto pitäisi kuitenkin olla saatavilla sormia napsauttamalla - yleensä ei ole.

Oleellista on se, kuinka tuotantoon, hankintaan ja toimituksiin liittyvästä datamassasta saadaan sellaista tietoa, jonka pohjalta saadaan kokonaiskuva nykytilanteesta ja tieto tulevasta.

Tiedon keräämiseen ja laskentoihin liittyvät rutiinityöt ovat helposti automatisoitavissa. Samalla tehostuu myös työajan käyttö.

Ohjaa toimintaa tiedolla

Raaka-aineet, puolivalmisteet tai lopputuotteet saattavat seisoa varastossa jos toisessakin ennen lopullista hyödyntämistä. Oikea-aikainen tuotanto ja ostotoiminta vähentävät varastointitarvetta ja pienentävät varastoinnin pääomakustannuksia.

Myös ennakoitavuus paranee, jos tieto liikkuu toimitusketjussa tavaravirtaa nopeammin. Esimerkiksi tieto tulevista tilauksista helpottaa tuotannon tai varastointitarpeen suunnittelua.

Parhaassakin toimitusketjussa esiintyy ajoittain pysähdyksiä. Oikea-aikaisen tiedon avulla myös pysähdyksiä pystytään ennakoimaan ja parhaassa tapauksessa estämään ne kokonaan.

Jaa tietoa toimitusketjussasi

Helpottaisiko omaa toimintaasi asiakkailta saatavat ennusteet? Osuvatko ennusteet oikealle hehtaarille? Annatko itse ennusteita? Onko yrityksesi haluttu yhteistyökumppani?

Kun tieto on hallinnassasi, myös sen jakaminen voidaan automatisoida. Tiedon hyödyntäminen ja jakaminen tehostavat koko toimitusketjua. Ennusteita jakava yritys on haluttu kumppani.

Tartu siis toimeen. Tiedosta tarve tehostaa yrityksesi tietovirtoja sekä tarjoa tarpeistasi tieto yhteistyökumppaneille.

Jakamalla tietoa luot kilpailuetua.

 

Tommi Hyyrynen

Tommi Hyyrynen

Toimitusjohtaja, KTM
tommi.hyyrynen(at)expak.fi
040 525 4211
LinkedIn

Jätä kommentti

Ota yhteyttä

Keskustellaan lisää kehitystarpeista ja ratkaisuvaihtoehdoista.

puh. +358 40 7533 320 tai myynti(at)expak.fi

Täytä tietosi alla tai kysy lisää chatissa, sivun oikea alalaita. Vastaamme yhteydenottoosi mahdollisimman pian.

Oletko huomannut, että löydät meidät myös sosiaalisen median kanavista?

Seuraa meitä Facebookissa, LinkedInissä, Twitterissä, Ite wikissä ja YouTubessa.

Kuulet ensimmäisten joukossa ajankohtaisia uutisia ja positiivisia päivityksiä, meistä ja asiakkaistamme!