Digitaalinen toimitusketjun hallinta

Blogi

Alussa olivat suo, maailman paras kuokka – ja Jussi

keskiviikko, 05 huhtikuu 2017 / Tommi Hyyrynen

Mitä tekee Jussi, kun perinteiset rakenteet murtuvat asiakkaiden, digitalisaation ja toimintaympäristön muutoksessa? Globaalin pelikentän häiriöt ovat arvaamattomia kuin Trumpin twiitit.

Ahkera suomalainen työmies Jussi pärjää kovillakin pelikentillä. Esimerkiksi Valmet Automotive on joustava ja luotettava kumppani, joka on vastannut autoalan kiristyviin vaatimuksiin. Yritys on noussut tärkeäksi tekijäksi Mercedes-Benzin globaalissa tuotantostrategiassa.  

Samaan aikaan Amerikan Elon Muskin missio on kiihdyttää kestävää kehitystä.  Hän myy Teslan suoraan kuluttajalle ilman välikäsiä, valmistaa kriittiset osat itse ja rakentaa akkutehtaita. Henry Fordikin omisti aikanaan plantaaseja, kaivoksia, jopa rautatien.

Jussin rooli globaaleilla pelikentillä 

Meillä Suomessa on vahva yksin tekemisen kulttuuri. Alussa olivat suo, kuokka - ja Jussi. Hallan viedessä sadon Jussi kaivoi kaksin verroin suuremman ojan.

Pelkkä Jussin oma kuokka ei välttämättä enää riitä. Kiinalaisen kuokka on halvempi ja kierompi. Ruotsalaisen kuokassa soi Abba. Amerikan Trumppi tarjoaa vaihtoehtoisen totuuden kuokasta. 

Jos Jussilla on tarjota ratkaisuja markkinoiden puutteisiin sekä vahva myynti- ja markkinointiosaaminen, niin yhden yrityksen malli voi menestyä. Tällöin Jussi voi tiputtaa kelkasta itseään heikommat yhteistyökumppanit.

Täällä pohjantähden alla Jussin kannattaa kuitenkin miettiä ensin: onko muskelia ja erityisosaamista riittävästi, jotta pärjään yksin?

Ehkä luontevinta Jussille olisi toimia luotettavana yhteistyökumppanina muille. Yhteistyö auttaa kaikkia osapuolia menestymään epävarmassa ympäristössä. Digiajassa markkinahäiriöt lisääntyvät ja tiedon merkitys kasvaa. Ollakseen luotettava kumppani, Jussilla on oltava kykyä käsitellä markkinahäiriöitä ja parantaa omaa suoritustaan.

Tiedon avulla Jussi voi toipua häiriöistä, hallita riskejä ja kehittyä. Fiiliksen mukaankin voi edetä, jopa menestyä, mutta se on onnenkantamoinen.

Jussin menestys – verkostot ja lisäarvo 

Jussi on kumppani, joka vähentää riskejä tai auttaa kehityksen kärkeen. Mercedes-Benz pystyy vastaamaan markkinoiden kysyntään ja asiakkaiden tarpeisiin joustavammin ja nopeammin, koska heillä on kumppaninaan Valmet Automotive.  Jussin menestyksessä on kyse laadusta ja luottamuksesta.  

Jussin kannattaa lähteä pois suolta ja tuoda markkinoille maailman paras kuokka.  Jussi pärjää, kun verkostoituu rohkeasti ja keskittyy asiakkaan lisäarvon tuottamiseen. Jussi tunnetaan maailmalla luotettavana kaverina.  

Lähteet: Tutkimuskatsaus 2016:1 Toimitusketjun hallinnan trendeistä, TkT erikoistutkija Sari Uusipaavalniemi 

Tommi Hyyrynen

Tommi Hyyrynen

Toimitusjohtaja, KTM
tommi.hyyrynen(at)expak.fi
040 525 4211
LinkedIn

Jätä kommentti

Ota yhteyttä

Keskustellaan lisää kehitystarpeista ja ratkaisuvaihtoehdoista.

puh. +358 40 7533 320 tai myynti(at)expak.fi

Täytä tietosi alla tai kysy lisää chatissa, sivun oikea alalaita. Vastaamme yhteydenottoosi mahdollisimman pian.

Oletko huomannut, että löydät meidät myös sosiaalisen median kanavista?

Seuraa meitä Facebookissa, LinkedInissä, Twitterissä, Ite wikissä ja YouTubessa.

Kuulet ensimmäisten joukossa ajankohtaisia uutisia ja positiivisia päivityksiä, meistä ja asiakkaistamme!