Digitaalinen toimitusketjun hallinta

Blogi

Video ja yhteenveto Expak Käyttäjäpäivästä 2018

sunnuntai, 07 lokakuu 2018 / Tommi Hyyrynen

26.9.2018 järjestetty Expakin Käyttäjäpäivä kokosi johtoa, asiantuntijoita ja kehityksestä vastaavia tekoälyn ja älykkään tekemisen aiheiden ääreen Kellohallille.

 

 

Käyttäjäpäivä alkoi Tommi Hyyrysen alustuksella ja uusien palvelujen sekä kumppaneiden esittelyllä. Expak täydentää palvelutarjontaa asiakkaille uusilla kokeneilla kumppaneilla. 

Keynote-puhuja Antti Merilehdon vauhdikas show tekoälystä tempaisi mukaansa. Esitys oli ajankohtainen ja ajatuksia herättävä. Antin mukaan tekoälyn aika on nyt, työkalut ovat olemassa ja nyt niitä pitää kaikkien kokeilla. Antin kirja on myös selkeä ja helppolukuinen paketti tekoälyn perusteista ja hyödyntämisestä. Antti toimii hyvänä oppaana aiheeseen tutustuvalle. Suosittelen.

Expakin asiakascaset olivat mainioita esityksiä tuloksekkaasta kehityksestä ja yhteistyöstä. Image Wearin Mari Kuukkula kertoi heidän muutoksestaan ennusteisiin. Mari selvitti konkreettisesti muutoksen onnistumisen edellytyksiä, Expak-yhteistyötä ja vaikutuksia organisaatiossaan. SK Tuotteen Harri Heiskanen ja Niko Sarapää esittelivät vuorostaan heidän tuotannonsuunnittelun ja varastonohjauksensa kehitystä ja näistä saatuja hyviä tuloksia. SK Tuotteen toimitusvarmuus asiakkaille on 99,97%. Selkeät, antoisat esitykset herättivät monia kysymyksiä ja hyvää aktiivista keskustelua.

Asiantuntijapuhujat Janne Viinikkala ja Mika Ropponen täydensivät päivän kuvaa älykkäästä tekemisestä. Jannen teesinä oli älykäs varastotoiminta, joka vähentää hukkaa ja puuhastelua.  Jannen avainviesti oli, että kehitystyössä pitää pyrkiä revoluutioon, ei evoluutioon. Mika toi vuorostaan asiakkaan elinkaaren päivän keskusteluun. Mika käsitteli asiakkuusnäkökulmaa monipuolisesti strategiasta analyyseihin ja operatiiviseen toteutukseen.

Päivän johtopäätöksenä voi todeta vaikka tekoäly on jo täällä, silti se on käytännössä yrityksissä vasta kokeiluvaiheessa. Jos yritykset kokevat saavansa siitä hyötyä, sen käyttö laajenee merkittävästi. Tekoäly on matkalla eteenpäin ja siksi tarvitsemme matkaoppaita, tekijöitä ja rohkeutta kokeilla. Kun koneet tulevat älykkäämmiksi, pitää ihmistenkin muuttua.  Annetaan ATK hoitaa se rooli, jossa se on ylivertainen ihmiseen verrattuna, kuten suuret datamassojen käsittelyt ja laskentarutiinit. Koneiden tehtävä on tuottaa tukiälyä ihmisten avuksi, helpottaa työtä ja tuoda kustannussäästöjä.

 

Lisää aiheesta:

Käyttäjäpäivän esitysmateriaalit löytyvät Ajankohtaista-osion postauksesta täältä: https://expak.fi/yritys/ajankohtaista/kayttajapaiva2018-kiitos

Tommi Hyyrynen

Tommi Hyyrynen

Toimitusjohtaja, KTM
tommi.hyyrynen(at)expak.fi
040 525 4211
LinkedIn

Jätä kommentti

Ota yhteyttä

Keskustellaan lisää kehitystarpeista ja ratkaisuvaihtoehdoista.

puh. +358 40 7533 320 tai myynti(at)expak.fi

Täytä tietosi alla tai kysy lisää chatissa, sivun oikea alalaita. Vastaamme yhteydenottoosi mahdollisimman pian.

Oletko huomannut, että löydät meidät myös sosiaalisen median kanavista?

Seuraa meitä Facebookissa, LinkedInissä, Twitterissä, Ite wikissä ja YouTubessa.

Kuulet ensimmäisten joukossa ajankohtaisia uutisia ja positiivisia päivityksiä, meistä ja asiakkaistamme!